Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2015

Bouwplannen krijgen goedkeuring

HILLEGOM – De gemeenteraad keurde met een ruime meerderheid het bestemmingsplan goed voor de bouwplannen aan de 3de Loosterweg 130. De inbreng van twee insprekers zorgde er wel voor, dat de raadsleden nog wezen op de noodzaak van goede communicatie, maar het is uiteindelijk de eigenaar van het stuk grond die zijn zin krijgt. 
In het kader van de Ruimte voor Ruimte regeling mogen er drie woningen bij komen. Deze  huizen worden gezien als compensatie voor de afbraak van enkele verrommelde panden. Met name de twee grote huizen die gepland staan lang de Loosterweg zorgt voor onrust onder de omwonenen, die hiermee hun vrije uitzicht zien verdwijnen. Zij pleitten er voor, dat die woningen iets verderop komen te staan, maar dat ziet een meerderheid van de raad niet zitten. Deze politici hebben liever dat er in een bestaande lintbebouwing woningen bij komen, dan dat er een nieuw ‘woninglint’ gerealiseerd wordt.
Raadslid Grimbergen (BBH) vond dat de juiste procedures gevolgd waren en zijn collega Van Trigt (CDA) was het hier mee eens. Bovendien oordeelde Van Trigt dat ‘men in deze kwestie zo onaardig is tegen elkaar’. Fel tegen de komst van de huizen was raadslid Van Egmond (GroenLinks): ‘Er is hier geen sprake geweest van een zorgvuldige procedure en belangenafweging. Dit bestemmingsplan kan niet worden goedgekeurd.’ En met het betoog van wethouder Ivo ten Hagen dat de gemeente wel degelijk geluisterd heeft naar alle belanghebbenden, maar dat niet iedereen zijn zin kan krijgen, was de kogel door de kerk. En kan vrijwel niets de komst van de nieuwe woningen nog tegen houden.