Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2015

Nieuwe poging voor bouwproject Noordwijkerduin

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – Het bedrijf Heijmans gaan opnieuw proberen om woningen te verkopen, die op het terrein van ’s Heeren Loo gebouwd moeten worden. Het bouwproject Noordwijkerduin zou een ‘integratiepareltje voor mensen met en zonder beperking’ worden, maar uiteindelijk bleek er bijna niemand die een woning wilde hebben. Veel potentiële kopers haakten onder meer af door de eis, dat GGZ-cliënten vrij door alle tuinen mochten blijven lopen. Met een nieuw plan, moet het bouwproject nu tóch een succes worden. Tijdens een informerende bijeenkomst voor de gemeenteraadsleden gaf Bert Halm, directeur Vastgoed van ’s Heeren Loo, donderdag 5 februari een presentatie over de nieuwe plannen voor woningbouw op het terrein van de locatie Willem van den Bergh.
Er komen minder woningen en die woningen komen dichter bij elkaar te staan. Hierdoor gaan de prijzen van die huizen ook omlaag en iedere koper van een ‘grondgebonden woning’ krijgt een eigen tuin en terrein.  De oude plannen om grote torenflats te bouwen, gaan grotendeels van tafel. Op het terrein komen drie zones: een duinzone, een zone speciaal voor de ‘marktwoningen’ en een zone waar gebouwd wordt voor huizen waar goede zorg kan plaatsvinden. Met deze wijzigingen én een groeiende economie, moet de verkoop van deze woningen dit keer wel een succes worden. De hoop is, dat de marktwoningen en zorggebouwen in de periode van 2016 tot 2021 gebouwd kunnen worden.