Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 februari 2015

Oorlog in glazenwassersland

TEYLINGEN – Het glazenwasbedrijf Briljant Cleaning uit Sassenheim is het zat. Eigenaar Ruud Blokpoel neemt het op tegen malafide glazenwassers, die concurrenten bedreigen om zo hele wijken over te nemen. Bewoners van onder meer de Wilgenhorst in Voorhout hebben een brief ontvangen, waarin gewaarschuwd wordt niet in te gaan op aanbiedingen om de ramen te wassen.
Volgens Blokpoel gaat het hierbij met name om ‘een (Turks) glazenwassersbedrijf uit Zaandam’. Deze onderneming zou volgens Blokpoel ‘stelselmatig hun bedrijfsnaam en telefoonnummer wijzigen.’ Hij noemt namen als Xorion Glazenwasserij en Finaal Glazenwasserij en deze ondernemingen handelen volgens hem steeds op dezelfde manier. Eerst komen mensen aan de deur en bieden een lagere glazenwasprijs aan, waarna  andere  jongens het werk doen. Volgens Briljant Cleaning gaat het hierbij om ‘veelal  niet Nederlands sprekende, illegale jongens’.
Een televisiereportage van Rambam toonde vorige week al aan, dat het er in de glazenwaswereld niet zachtzinnig aan toe gaat. Wanneer een bedrijf het waagt om in andermans wijk te beginnen, komt een legertje medewerkers van de concurrent langs om op duidelijke wijze te laten weten dat die concurrent direct dient te verdwijnen. Ook werknemers van Briljant Cleaning zijn al telefonisch bedreigd. Blokpoel: ‘Wij hebben maar te vertrekken uit een wijk als de Wilgenhorst, terwijl we hier al werkzaam zijn vanaf de nieuwbouw (2000)’.