Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 februari 2015

Oplossing dansconflict nabij

JOEP DERKSEN
LISSE – De gemeente is druk op zoek naar een oplossing in het conflict met het echtpaar Van der Veek. De eigenaren van dansschool Welkom huren het gelijknamige gebouw van de gemeente, maar ze bakkeleien al ruim een jaar met de gemeente over de voorwaarden van het nieuwe huurcontract. Maandenlang zaten deze onderhandelingen muurvast, maar woensdag 21 januari leek er tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën toch schot in te zitten.
Na jarenlang achterstallig onderhoud renoveerde de gemeente het gebouw Welkom zo’n anderhalf jaar geleden. De dansschool droeg financieel bij aan dit onderhoud, door ook de danszaal zelf en een naastgelegen zaaltje flink op te knappen. Maar als eis voor deze investering wil Van der Veek wel, dat een deel van de gemaakte kosten wordt terugbetaald, op het moment dat het echtpaar zou stoppen met de dansschoolactiviteiten.
Commissielid Jaap Meinsma (Nieuw Lisse) vond, dat dit alleen maar kon op het moment dat de gemeente het nieuwe huurcontract zou opzeggen. ‘ In de stukken wordt gesproken over een 10% aflossing over het totale investeringsbedrag door Van der Veek (80.000 euro, JD). Een terugbetaling kan alleen als de gemeente stopt met het huurcontract, anders kan Van der Veek na een jaar dat huurcontract opzeggen en zo het hele investeringsbedrag terug krijgen.’
Begin vorig jaar piekerde de gemeente er niet over, om een terugbetalingsclausule in het nieuwe huurcontract op te nemen, maar nu lijkt dat standpunt wat verzacht. Een gemeentelijk jurist informeerde de politici: ‘Die 10% afschrijving per jaar is een mogelijkheid, maar we moeten het nog hebben over de duur van de huurovereenkomst, de hoogte van de investering en de afschrijving. Als je een huurovereenkomst voor bijvoorbeeld vijf jaar afsluit, kun je bepalen dat deze tussentijds niet wordt opgezegd. Dat is één van de voorwaarden waar nog overeenstemming bereikt moet worden.’