Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2015

Verenigde Lokale Partijen Zuid-Holland gaat voor Provincale Staten

JOEP DERKSEN
LISSE – Het is Cees Schrama, burgerlid van Nieuw Lisse, gelukt om een nieuwe lokale partij op te zetten, die mee gaat doen aan de verkiezingen van Provinciale Staten op woensdag 18 maart. Schrama wordt lijsttrekker van de Verenigde Lokale Partijen Zuid-Holland. Nummer twee op de lijst is politica Anita van Ginkel (Hart van Katwijk).
De Verenigde Lokale Partijen Zuid-Holland heeft in totaal 35 kandidaten op de kieslijst staan en is in de vier verschillende districten ingeschreven. De nummers 1 en 2 zijn in ieder kiesdistrict hetzelfde, maar de overige kandidaten wisselen per kiesdistrict van plaats, in verband met hun lokale en regionale bekendheid.
Schrama laat weten, dat er veel kandidaten uit de Bollenstreek en Den Haag komen, maar er heeft zich niemand uit (de omgeving van) Rotterdam gememeld. In totaal doen negen lokale partijen mee aan deze lijst. Dat zijn er negen van de 36 lokale partijen die actief zijn in Zuid-Holland. Anderhalf jaar geleden werd Schrama laag op de lijst gezet van Nieuw Lisse en kwam hij niet in aanmerking voor een raadszetel. Voelt dit succes niet als een mooie genoegdoening? U komt nu waarschijnlijk in Provinciale Staten. Er verschijnt een brede glimlach op zijn gezicht: ‘Wat denk je zelf!’ Om hierna te vervolgen: ‘Het gaat mij niet om genoegdoening, maar we hebben lokale programmas’die we uitvoeren. Onze partij wordt niet gedirigeerd van bovenaf. Daarom willen we niet één programma hebben voor alle lokale partijen, want elke lokale partij voert zijn eigen programma uit.’ Over de speerpunten van zijn partij laat Schrama zich nog niet uit: ‘Daar komen we later mee naar buiten.’