Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 februari 2015

Tegenvaller van 435.000 euro

KAAG EN BRAASSEM – De kosten voor de ‘pgb (persoonsgebonden budget) jeugd’ lopen gierend uit de klauwen. De gemeente had gedacht, dat ze hier per jaar 176.000 euro aan kwijt zouden zijn, maar nu al wordt duidelijk dat de feitelijke uitgaven 611.000 euro zullen zijn.
Omdat Kaag en Braassem samenwerkt  met andere gemeenten voor de ‘pgb jeugd’ en zo dus ook financiële tegenvallers gezamenlijk worden opgepakt, is de hoop, dat andere gemeenten deze financiële klap kunnen opvangen. Maar het kan net zo goed zijn,dat omliggende gemeenten ook fikse financiële klappen krijgen op het gebied van de ‘pgb jeugd’. Op het niveau van Holland Rijnland is hiervoor een reservering van 2,5 miljoen euro voor gereserverd, maar met een tegenvaller van zo’n 435.000 euro door één relatief kleine gemeente (Kaag en Braassem) kunnen die reserves snel op zijn.
Wethouder Henk Hoek bekijkt het van de zonnige kant: ‘Het budget dat we beschikbaar hebben kunnen we eventueel uitbreiden. We kijken eerst naar de samenwerkende gemeenten. Komen we er niet uit, dan moeten we toch kijken naar onze eigen financiën. Er zijn gemeenten waar het erger is en er zijn gemeenten waar het minder erg is. We hopen door efficiënt in te kopen, ook geld te verdienen en daardoor boekhoudkundig in de balans niet alleen maar tekort te komen.’