Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 februari 2015

Verkoop gemeentehuis gaat niet door

OEGSTGEEST – De onderhandelingen over de verkoop van het gemeentehuis in Oegstgeest zitten na twee jaar muurvast. Tijdens het seniorenconvent werden de fractievoorzitters van de politieke partijen bijgepraat over de laatste stand van zaken.
De gemeente krijgt niet het gewenste bedrag voor de verkoop van het historische pand. Maar ook zijn er andere problemen, waar het gemeentebestuur nog altijd een oplossing voor  moet vinden. Want áls het gemeentehuis verkocht wordt; waar moeten dan de ambtenaren heen? En waar moeten de raadsvergaderingen plaats vinden? Hier zijn geen klinkklare oplossingen voor.
Fractievoorzitter Boris Kocken (D66)  vindt het ‘opmerkelijk dat er na twee jaar onderhandelen nog altijd geen alternatieve locatie is gevonden. De bestuurders hebben traag gehandeld. Dus blijven we maar zitten in het huidige gemeentehuis, ondanks het feit dat sprake is van een negatief exploitatieresultaat, vanwege gedeeltelijke leegstand en hoge energiekosten.’
Het feit dat er geen alternatief is voor de ambtenaren om elders in het dorp hun werk te doen, zorgt er ook voor dat het gemeentehuis niet verkocht is. Fractievoorzitter Eibertjan van Blitterswijk (CDA) is er geen voorstander van, dat ambtenaren verspreid over het dorp onderdak moeten vinden. Wat hem betreft kunnen de ambtenaren prima in het historische gebouw blijven zitten, waarbij dan de bovenverdieping wordt verhuurd. ‘Dan kunnen ambtenaren van andere gemeenten waar we mee samenwerken hier een plekje krijgen.’Dat soort opties moeten goed bekeken worden, voordat we besluiten tot verkoop.’
Wethouder Marien den Boer (CDA) wil niet zeggen, dat de onderhandelingen met potentiële kopers geklapt zijn: ‘Wij zijn nog steeds in overleg over de verkoop van het gemeentehuis. We zijn nog niet tot een vergelijk gekomen. Je hoopt dat je er op een goede manier met elkaar uit kunt komen, maar dat kan ook zomaar anders lopen.’ D66 vraagt een interpellatiedebat aan.