Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 februari 2015

Column

Snert
U weet het wellicht nog niet, waarde columnlezer, maar tot 18 maart bent u weer heel populair bij de politieke partijen. Dan vinden namelijk de verkiezingen van de Provinciale Staten én de Waterschapsverkiezingen plaats. Nu al zijn de politieke partijen bezig om zieltjes te gaan winnen. Als politiek verslaggever was ik aanwezig bij de fractievergadering van de VVD en daar kwamen opmerkelijke ideeën naar voren.
Zo wil deze partij in de aanloop naar de verkiezingen een (jawel!) verkiezingsbijeenkomst houden. Dit moet dan gebeuren in het Schoolhuis in Rijnsaterwoude ergens begin maart. Het is nog de vraag of de vrijwilligers van het Schoolhuis dan veel extra kopjes uit de kast hoeven te halen. Nou heeft de VVD in deze regio een drietal personen die zich kandidaat hebben gesteld, onder het motto: ‘Kies lokaal, kies Groene Hart’. De idee kwam, om SVKB en PRO te vragen om hun leden op te roepen ook op de VVD-kandidaten te stemmen, omdat ‘deze lokale partijen toch geen eigen vertegenwoordiger uit de regio hebben’. Met andere woorden: Lokalen aller dorpen verenigt u achter de VVD-Waterschapskandidaat Ton van Velzen! Hier komt wel een klein probleempje bij om de hoek kijken: de lokalo’s doen mee met hun eigen partij in Zuid-Holland.
Maar niet getreurd; het VVD-bestuur had nog meer vernieuwende ideeën om kiezerszieltjes te winnen: op de zaterdag voorafgaand aan de verkiezingen (14 maart) gaan de VVD-politici bij de lokale supermarkten staan, om daar bakjes erwtensoep uit te delen. ‘Zo kunnen we met de mensen in gesprek gaan.’ Hierop flapte gemeenteraadslid Alwin Koek uit: ‘Snert met de VVD’. Het is toch fijn, wanneer je niet alle snedige uitspraken zelf hoeft te verzinnen.
Verder roept de VVD al haar tachtig leden op om een verkiezingsposter achter het raam te hangen. Voor het inhuren van de driehoeksborden heeft de partij geen geld meer; het campagnepotje is leeg. Maar geen nood, zo werd gesteld: ‘Het digitale bord langs de A4 kun je goedkoop huren!’ Ook de ondernemersvereniging OVA kan een telefoontje verwachten, met het verzoek om de ondernemers te wijzen op de naderende verkiezingen. U bent dus weer ontzettend populair de komende weken, waarde columnlezer; wees gewaarschuwd!