Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 maart 2015

Achttien stappen om accountant te kiezen

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – Het vinden van een nieuwe accountant gaat in onze gemeente niet zo eenvoudig. En het lijkt zo simpel: je vraagt aan accountantskantoren of zij de boeken willen controleren en hoeveel zij daar per jaar voor vragen. Maar in de gemeente Oegstgeest is niets eenvoudig, zo bleek tijdens de vergadering van de commissie Audit.
Raadsgriffier Fred Kromhout lichtte een tipje van de sluier op over het moeilijke proces in de zoektocht naar een nieuwe accountant. ‘We zijn nu bezig met de procedure voor het vinden van een accountant voor de periode 2015 tot 2018. We zitten in stap 16 van de 18 te volgen stappen. We gaan binnenkort aan tafel met de beoogd accountant om harde afspraken te maken over de taken die moeten worden uitgevoerd.’ De raadsgriffier wilde echter de naam van de accountant nog niet in de openbaarheid noemen tot de raad een besluit neemt, dat het geselecteerde accountantskantoor daadwerkelijk de gemeentelijke boeken mag controleren.