Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 maart 2015

Steun voor stresstest

OEGSTGEEST – De gemeenteraad moet er nog officieel toestemming voor geven, maar het lijkt nu al zeker dat de Rekenkamercommissie een stresstest gaat uitvoeren. Met deze stresstest wordt gekeken hoe penibel de financiële situatie van de gemeente Oegstgeest nu feitelijk is. Tijdens de vergadering van de commissie Audit lieten verschillende politici zich overtuigen van het nut en de noodzaak van deze stresstest.
Michel Sorber van de rekenkamercommissie vertelde de politici onder meer: ‘Er wordt goed gekeken naar de ontwikkeling van de schuldquote en het effect op de begroting. Het voordeel van zo’n test is dat de situatie heel concreet gemaakt wordt. Na de uitkomsten wordt aangegeven wat je moet doen om te kijken waar je terecht wil komen. Als rekenkamer kunen we de verschillende scenario’s doornemen over wat het beste zou zijn voor de gemeentelijke begroting.’ Fractievoorzitter Simon Vogel (LO) liet weten: ‘Het (laten uitvoeren van de stresstest, JD) wordt interessant als er uitkomt dat we bepaalde scenario’s moeten volgen.’ Of de stresstest daadwerkelijk wordt gehouden, bespreken de politici tijdens de behandeling van de perspectiefnota.