Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 maart 2015

Kanovereniging krijgt nieuw onderdak

JOEP DERKSEN
LISSE – Eindelijk is er groen licht voor de kanovereniging: zij mogen verhuizen naar een plek bij de Watersportvereniging aan de Jachthavendam. Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) liet dit nieuws weten op dinsdag 3 maart.
De kanovereniging is nu nog gevestigd in het Sportlaangebied, pal achter de huidige sporthal Meerzicht. Maar door de bouwontwikkelingen op dat terrein moet de kanovereniging er uiterlijk in mei verdwenen zijn. Tot nog toe viel iedere beoogde locatie af, maar tenslotte is er toch succes geboekt. Ruigrok: ‘Het terrein bij de watersportvereniging waar de kanovereniging naar toe kan, is eigendom van de gemeente. We hadden als gemeente hier in 2013 een bedrag van 200.000 euro voor beschikbaar gesteld.’ De totale kosten voor het realiseren van een nieuw gebouw bedragen echter 417.000 euro. Toch hoeft de gemeente hier geen extra geld op toe te leggen, aldus de wethouder: ‘De kanovereniging gaat zelf het gebouw en de verharding regelen en zo komen we uit op die 200.000 euro.’ Wel investeert de gemeente 33.000 euro voor het aanleggen van een persriool, waar ook de watersportvereniging gebruik van kan maken. Ruigrok concludeert: ‘De gemeente bespaart 217.000 euro door de zelfwerkzaamheid. Die twee ton is taakstellend en daar doen we het voor.’