Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 maart 2015

MareGroep mag het groenonderhoud blijven uitvoeren

JOEP DERKSEN
LISSE – De MareGroep mag ook het komende jaar weer het groenonderhoud verzorgen in de Poelpolder en een groot deel van De Engel. Om deze contractverlenging te vieren, werden de medewerkers van de MareGroep dinsdag 3 maart verrast op heerlijke taarten.
Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) liet hierbij weten: ‘We zjin heel blij dat een heel stuk van het dorp door jullie wordt onderhouden en dat het er fantastisch uit ziet. Het gaat hartstikke goed en het gaat steeds een beetje beter. Ga daar mee door.’ Hij vervolgde: ‘Jullie inzet is een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De gemeente heeft een voorbeeldfunctie. Mensen die niet heel gemakkelijk een baan zouden kunnen vinden, kunnen toch wat betekenen voor de Lissese samenleving.
De medewerkers kregen ook veel loftuitingen van Rinco Knoop van de MareGroep: ‘Jullie hebben een enorme betrokkenheid bij het bedrijf. Jullie kunnen letterlijk en figuurlijk proeven hoe het is.’Richting de wethouder liet Knoop weten: ‘Dank voor het meerjarige vertrouwen. We hopen nog jaren een bijdrage te kunnen leveren aan dit mooie dorp.’ En nadat de overeenkomst symbolisch was ondertekend en de foto’s gemaakt, kon het hoogtepunt plaatsvinden. De taarten werden aangesneden en smakelijk verorberd. Een van de medewerkers van de Maregroep werd als vrijwilliger aangewezen om de taarten aan te snijden. Hij grapmopperde: ‘Nou moet ik op mijn vrij middag toch nog aan het werk!’ De taarten smaakten alle aanwezigen echter naar meer en het komende jaar kunnen de inwoners van delen van Lisse genieten van de werkzaamheden van de MareGroepmedewerkers. Later dit jaar gaan de gemeente en de MareGroep met elkaar in gesprek over een verdere verlenging van het contract om (delen van) het groenonderhoud uit te laten voeren door de MareGroep.