Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2015

Illegale activiteiten aangepakt

JOEP DERKSEN
KAAG – De gemeente gaat handhaven tegen illegale bebouwing, illegale overnachtingen en een illegale horecagelegenheid. Al deze zaken – en meer – zouden plaatsvinden op de Aderpolder 3. Het college van burgemeester en wethouders besloot donderdag 16 april om naar aanleiding van klachten maatregelen te nemen.
Al in 2012 werd door de  gemeente een dwangsom opgelegd, maar die dwangsom is nooit opgeëist door de gemeente. In de tussentijd zijn de activiteiten, zonder de benodigde vergunningen, gewoon doorgegaan. Maar genoeg is genoeg, zo vindt het college, dat een nieuwe last onder dwangsom oplegt. De oude en verjaarde dwangsom wordt ingetrokken.
De nieuwe dwangsom wordt opgelegd naar aanleiding van een controle op woensdag 8 april. De boa’s constateerden de volgende zaken: ‘Illegale bebouwing ter plaatse, het bedrijfsmatig aanbieden van overnachtingen aan derden, het stallen/aanmeren van bootjes ten behoeve van bedrijfsmatige activiteiten, het in gebruik hebben van gronden in strijd met het bestemmingsplan, het in gebruik hebben van een schuur als zijnde horecagelegenheid zonder vergunning en het niet voldoen aan de brandveiligheidseisen gesteld in het Bouwbesluit en de Bouwverordening.’
Als huurder van het perceel verzorgt het bedrijf Holstnautic arrangementenen bootverhuur. De eigenaar van het pand probeert volgens ambtelijke stukken al jaren om Holstnautic uit het pand te krijgen, maar tot nog toe lukt dat niet.