Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2015

Meer geld voor rapport dan voor groen

JOEP DERKSEN
HILLEGOM – De gemeente heeft slechts 51.000 euro per jaar beschikbaar voor de uitvoering van het Groenbeleidsplan 2015 – 2024. Tegelijkertijd is er wel 52.000 euro uitgegeven, om dat Groenbeleidsplan door een extern bureau op te laten stellen. Dit leidde donderdag 16 april tot opgetrokken wenkbrauwen bij de politiek.
CDA, Bloeiend Hillegom en GroenLinks dienden een voorstel in, waarbij het college werd opgeroepen om meer geld te vinden voor het behoud en onderhoud van het groen in onze gemeente. Wethouder De Jong informeerde echter, dat het ‘een illussie’ is dat geld gevonden kan worden in de begroting. ‘Uitvoering van die motie is volksverlakkerij’, aldus De  Jong. Hij zegde wel toe, dat het college met voorkeur kijkt naar het groenonderhoud, mochten er in de toekomst nog financiële meevallers zijn. Hierop trokken de partijen hun motie in. De wethouder liet verder nog weten, dat hij hoopt op inwoners die zelf hun tijd en geld willen besteden aan het verbeteren van het groen in de gemeente.