Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2015

Met de wip naar beneden

KAAG EN BRAASSEM – Gemeenten draaien toch zelf op voor de zorgkosten van de eigen inwoners. Bijvoorbeeld waar het gaat om jongeren die naar de jeugdgevangenis Teylingereind gestuurd worden. Als er meerdere jongeren uit één gemeente daar naar toe gaan, dan levert dat die gemeente al snel een kostenpost van ettelijke honderdduizenden euro’s op, zo bevestigt wethouder Henk Hoek.
Hij laat weten, dat er nu nog reserves zijn binnen Holland Rijnland om dat soort tegenvallers op te vangen, maar die reserves zijn niet eeuwigdurend. Burgemeester Marina van der Velde verzuchtte: ‘We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Voor iedereen staat de wip naar beneden.’