Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2015

Supermarkt krijgt goedkeuring

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – Het is nog maar een kwestie van korte tijd voordat het  college van burgemeester en wethouders instemt met de komst van een supermarkt op de hoek van de Raadhuisstraat, Bronckhorststraat en Kerkstraat. Dit antwoordde wethouder Hans Bakker op vragen van fractievoorzitter Koen van Asten (D66) tijdens de raadsvergadering van donderdag 23 april. De bouwplannen passen binnen alle regels en als ook aan de archeologische randvoorwaarden is voldaan, staat niets meer in de weg om de vergunning af te geven.
Dolenthousiast bleek Bakker niet te zijn met de manier waarop de ontwikkelaar omgaat met zijn omgeving. ‘We hebben een aantal zaken aan de initiatiefnemer voorgelegd. Hij denkt over een aantal zaken anders dan wij. Dat hij met winkeliers en omwonenden in overleg zou gaan, is een moeizaam traject gebleken’. De wethouder wijdde hier niet verder over uit, maar in het werkdocument ‘Verkeer en bereikbaarheid’ van december 2014 staat, waarom er zoveel aarzelingen zijn bij het college over de komst van de supermarkt: ‘Voor de hoek Bronckhorststraat / Raadhuisstraat zijn ontwikkelingsplannen voor een nieuwe supermarkt. De komst van deze supermarkt vraagt om een goede oplossing voor het laden en lossen en voor parkeerruimte voor bezoekers, om te voorkomen dat parkeeroverlast ontstaat voor de omgeving. Tevens vormt de verkeersveiligheid een punt van aandacht ten gevolge van de toename van de verkeersdruk door de supermarkt.De route Heilige Geestweg – Raadhuisstraat vormt de centrale ontsluitingsroute van Noordwijk-Binnen. De komst van de supermarkt op de hoek met de Bronckhorststraat kan deze problemen verergeren. Maatregelen dienen daarom in samenhang te worden bezien.’ Maar zolang de ontwikkelaar zich houdt aan alle regels en voorwaarden, is het geen verplichting om alle adviezen van de gemeente ook daadwerkelijk op te volgen.