Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2015

Woodbridgeboom is brug tussen verschillende culturen

WOUBRUGGE – De onlangs geplantte Woodbridge boom was het middelpunt van de gedenkingen op 4 mei en het feestgedruis op 5 mei. En niet zonder reden, want deze boom symboliseert de verbintenis tussen heden en verleden en is een brug tussen verschillende culturen.
Mevrouw Meijer-van Breemen, de eerste voorzitter van de stichting Woodbridge, legt uit waar de Woodbridge boom betekenis aan geeft: ‘Het is een boom die aangeeft hoe sterk het zusterverband met Woodbridge in Engeland was en is. De oorspronkelijke boom is in 1983 geplant, samen met schoolkinderen, om tien jaar zusterverband tussen de dorpen te markeren. Een verband van recreatieve, sportieve, sociale en culturele aard. Veel verschillende groepen van beide bodems hebben elkaar gevonden; van de plattelandsvrouwen, tot tennissers, voetballers en de golfclub." De oorspronkelijke boom werd verplaatst door de komst van de Pontonbrug, maar die verhuizing overleefde de boom niet.  Daarom is nu een nieuw exemplaar geplaatst in de kerktuin. De Woodbridge boom, een Amberboom, staat er nu nog wat kleurloos bij, maar heeft in bloei mooi rood blad.