Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2015

Kaalslag op de Grent

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – Een grote kaalslag vindt plaats op de Grent. Het ooit zo populaire uitgaansgebied, wat in haar hoogtijdagen op uitgaansdagen vele duizenden jongeren uit de hele wereld trok, ligt stuiptrekkend op de grond.
Nadat eerder al restaurant Iets Anders en discotheek De Bob verdwenen worden binnenkort ook Dancing The Grand en Rockcafé De Wurft gesloten, zo meldde het Leidsch Dagblad. Ook voor Eetcafé Open Doors lijkt het nog maar een kwestie van tijd voordat hier de deuren definitief dicht gaan; eigenaar Nico van der Spek heeft nog altijd geen koper kunnen vinden.
Voor de teloorgang van de Grent zijn meerdere oorzaken aan te geven. Jongeren spenderen veel geld aan hun mobieltjes en besteden dus minder geld aan het uitgaansleven. Maar een nog veel grotere oorzaak, lijkt de verhoging van de minimum leeftijd waarop alcohol geschonken mag worden. Sinds ruim een jaar mogen 16- en 17- jarigen geen bier of wijn meer drinken. Ook het rookverbod wordt aangevoerd als reden waarom er minder uitgegaan wordt. En samen met de economische crisis, die zeven jaar heeft huisgehouden, is een dodelijke combinatie ontstaan waarbij de het nekje van de ene na de andere horeca-uitbater op de Grent er af gaat.
Aan burgemeester Jan Rijpstra is gevraagd om een reactie op het nieuws dat een aantal zaken op de Grent gaat sluiten. Betekent dit de doodsteek voor De Grent als uitgaanscentrum? Zo nee, waarom niet? Welke maatregelen gaat de burgemeester nemen om De Grent weer te laten floreren? Wil de burgemeester op korte termijn de openingstijden verruimen? In een reactie laat de burgemeester weten: ‘Nee, van een doodsteek spreken wij niet. Er zijn urgente problemen en die zijn erkend. Er wordt nu een werkgroep gevormd om te beoordelen wat nodig en mogelijk is.’