Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juni 2015

Borrelen nu ook voor commissieleden

LISSE – Na afloop van iedere raadsvergadering verzamelen de gemeenteraadsleden en het college van burgemeester en wethouders zich in de kantine van het gemeentehuis om daar gezamenlijk een borrel te drinken. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) vroeg zich af, of bij dit samenzijn ook andere mensen welkom zijn, zoals beëdigde commissieleden.
Een meerderheid van de fractievoorzitters was het hier mee eens, maar een voorstel om ook de mensen op de publieke tribune uit te nodigen voor die afsluitende borrel, ging de politici toch echt te ver. Fractievoorzitter Rob Veldhoven (Nieuw Lisse) stelde: ´Je moet opletten dat je daar niet met honderd man komt te staan.´ En bovendien praat dat ook minder gemakkelijk, zo vond Kees van der Zwet (CDA): ´Zo’n bijeenkomst is toch om eventuele frustraties weg te nemen.´