Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juni 2015

Noodkreet peuterspeelzalen

Joep Derksen
Nieuwkoop > Het water  staat tot aan de lippen bij de Stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Nieuwkoop (SPN). Als de stichting niet snel extra geld krijgt van de gemeente, sluiten zeven peuterspeelzalen in september hun deuren, zo liet de heer Van Noort donderdag 11 juni weten. Hij sprak in tijdens de raadsvergadering.
Maar wethouder Annette Pietersen legde de bal weer terug bij de SPN. Ze liet de politici weten, dat de gemeente al een half  jaar lang wacht op een plan van aanpak, dat door de SPN is opgesteld. En zolang dat plan van aanpak er niet is, komt er ook geen extra geld van de gemeente. De afgelopen jaar heeft de SPN weliswaar 30.000 euro extra aan subsidie gekregen, bovenop een bedrag van 292.000 euro. Maar volgens Pietersen is altijd gezegd, dat dit bedrag tijdelijk was. Nu wordt het voor de SPN tijd om te bezuinigen, door bijvoorbeeld te schrappen in de activeiten.
De VVD en MPN/PN kwamen de SPN tegemoet, door het college op te roepen om nog voor het eind van dit jaar een plan van aanpak te hebben. Dit voorstel werd aangenomen door de voltallige gemeenteraad. De wethouder liet weten, geen moeite te hebben met de uitvoering van deze motie.