Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2015

Burgemeester pleit voor rust

Nieuwkoop > Er kan niet veel meer bezuinigd worden op de bibliotheken. En ook is het bijna onmogelijk om nieuwe plannen voor de bibliotheken uit te voeren. Dit liet burgemeester Frans Buijserd woensdag 17 juni weten.
Raadslid Schrama (MPN/PN) vroeg zich af, hoe de inwoners in de kleine kernen nog bereikt kunnen worden, nu daar geen bibliotheekbusjes meer rijden. En haar collega Van Buren (SGP/ChristenUnie) riep het college op om te stimuleren dat er in scholen gebruik wordt gemaakt van een bibliotheek. ‘De ouders zouden een half uurtje kunnen voorlezen, anders zitten ze toch maar eenzaam thuis voor de buis.’ Buijserd liet weten, dat het weinig zin had om over dit onderwerp te ‘filosoferen’: ‘Verwacht niet dat u veel andere dingen zult doen met het budget. Of u moet gaan knabbelen aan de bibliotheken op de scholen, maar daar zullen de scholen niet blij mee zijn. Heel veel mensen zullen gelukkig zijn met de bibliotheek, zoals die nu functioneert. U moet niet elke drie jaar wat anders bedenken; dat is niet goed voor de continuïteit. Dat begrijpen de inwoners dan namelijk ook niet meer.’