Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juli 2015

Gemeente verliest rechtszaak

OEGSTGEEST - De gemeente heeft een rechtszaak over het Heemlandterras verloren. De huidige projectontwikkelaar hoeft hierdoor geen haast te maken om het gebied te ontwikkelen en dat levert het hele bouwproject waarschijnlijk minimaal een jaar vertraging op. Wethouder Wendelien Tönjann (VVD) moest dit slechte nieuws vorige week aan de politici vertellen.
Met de verloren rechtszaak houdt het echter niet op. Sterker nog, vanaf nu gaat het hard tegen hard, zo liet de wethouder weten: 'We gaan de projectontwikkelaar ook op andere manieren onder druk zetten. Hij wil minder betalen, maar ik ga niet omlaag in de prijs. Er is net ontdekt dat de bouwvergunning na twee jaar verlopen is. We kunnen deze vergunning intrekken en hierdoor willen we deze partij onder druk zetten. Zodat hij toch de grond bij de gemeente gaat afnemen en begint met bouwen.'