Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juli 2015

Laatste poging

Kaag en Braassem > Wethouder Harry van Schooten heeft een wens van de gemeenteraad opgevolgd. Het college van burgemeester en wethouders heeft een brief geschreven naar minister Henk Kamp, met het verzoek om de 380 kV leidingen in de gemeente onder de grond te leggen.
 
Volgens de wethouder moeten die kabels onder de grond 'vanwege het ruimtelijke aspect'. Er hoeft geen angst te zijn voor straling: 'Dat speelt volgens de deskundigen niet'. Deze brief is de laatste poging die het college onderneemt om de leidingen onder de grond te krijgen, zo laat Van Schooten weten: 'Als de minister nu "Nee" zegt, zijn de mogelijkheden wel op.'