Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juli 2015

Bezwaar tegen woning

LISSE - De Commissie voor bezwaarschriften moet de komende weken nadenken over de vraag of een woning op de hoek van de Veldhorstraat en Van Bönninghausenlaan terecht gebouwd wordt. Een buurvrouw maakt bezwaar tegen de komst van dit huis. Door de omvang en hoogte vreest ze voor verlies van daglicht. Ook een parkeerplek wordt verplaatst. Hierdoor moet haar man, die aan COPD lijdt, verder lopen om bij zijn auto te komen. En doordat het nieuwe huis meer naar voren komt te staan, wordt de privacy ook aangetast, zo vond bezwaarmaakster Thea Dekker.
 
Een ambtenaar liet namens de gemeente weten, dat aan alle regels wordt voldaan. Het huis is weliswaar 50% groter dan het pand dat er eerst stond, maar de hoogte is precies hetzelfde als eerst. De plaats van de woning is al iets aangepast, op basis van eerdere onderhandelingen. Maar het huis verder opschuiven zou niet mogelijk zijn, omdat dan andere buren weer in de schaduwzone komen te liggen. De commissieleden geven binnen zes weken een advies aan het college van burgemeester en wethouders.