Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2015

Wethouder opent Tulpenroute

JOEP DERKSEN

ROELOFARENDSVEEN – De gemeente is een nieuwe toeristische attractie rijker: de Tulpenroute. Alle inwoners en toeristen kunnen met een boot(je) deze Tulpenroute volgen. Onderweg worden zij verrast met twintig borden vol met inspirerende weetjes, feiten en anekdotes die de Veense polder zo bijzonder maken. De hele route kan in zo'n twee uur afgelegd worden.

Dit idee was bedacht door Bob Hoogeboom van Bob on Board. Hij belde met wethouder Yvonne Peters (VVD) om te vragen of hij dit idee kon gaan uitvoeren en kreeg hiervoor het groene licht. Hoogeboom ging vervolgens overleggen met Promotie Kaag en Braassem en na een 'brainstormsessie' tijdens een boottocht werd het basisidee uitgewerkt. Hoogenboom lacht: 'Het zwaarste werk was nog het slaan van alle palen!'

Peters onthulde samen met Hoogenboom het eerste van de twintig borden. Ze was vol lof over dit initiatief en stelde: 'Roelofarendsveen is al jaren de bloem van de Randstad. Ik wordt er blij van, dat zo'n initiatief samen met de steun van de lokale ondernemers wordt opgezet. In onze gemeente zijn de kassen langzaam verdwenen of aan het verdwijnen. Veel mensen kennen het verhaal van de tulpenbroei in Roelofarendsveen niet meer. De tulpenroute brengt dit verhaal terug.' Voor meer informatie: www.rondomkaagenbraassem.nl/tulpenroute.