Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2015

Bootfeest in de kiem gesmoord

KAAG EN BRAASSEM - Een bootfeest bij 't Joppe heeft de gemeentebesturen van Kaag en Braassem en Teylingen in de hoogste staat van paraatheid gesteld. Op zondag 23 augustus werden via Facebook alle (opblaas)boot- en luchtbedbezitters uitgenodigd voor een 'Floating Party 2.0'. Ruim 1.000 mensen werden verwacht voor dit waterfeestje, waar geen vergunning voor was aangevraagd.
Bevreesd voor een herhaling van het uit de hand gelopen 'Project X' in Haren, kondigde de burgemeester van Teylingen een noodverordening af. Vier boten zijn bij het strandje op 't Joppe verwijderd, mede omdat de passagiers grote hoeveelheden alcohol hadden genuttigd. Uiteindelijk liep alles met een sisser af, mede dankzij het weer, zo informeert wethouder Floris Schoonderwoerd: 'Het evenement was lang niet zo groot als was aangekondigd. Door de wind werd door de deelnemers geopperd om het feest te verplaatsen naar het Braassemermeer in onze gemeente. Tegen een uur of vier zijn een aantal bootjes die kant op gegaan, maar door het slechte weer (code geel) bleek een noodbevel niet nodig.'