Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2015

Balen van borstonderzoekbus

LISSE - De winkeliers zijn in alle staten; de borstonderzoekbus neemt enkele parkeerplaatsen in op het terrein achter de Hema. En dat kan ten koste gaan van potentiële klanten die het zoeken naar een parkeerplek beu zijn. Dit leidde donderdag 3 september bij de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur tot vragen van Martijn Tibboel (VVD) en Rob Veldhoven (Nieuw Lisse).
Tibboel wees wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) er op, dat de borstonderzoekbus weliswaar al één keer eerder achter de Hema had gestaan, maar dat kwam omdat de normale standplaats in de Poelpolder vorig jaar niet beschikbaar was. Veldhoven wees de wethouder er op, dat zijn voorganger had toegezegd om met de winkeliers in gesprek te gaan, mocht de bus weer terugkomen op het parkeerterrein. Nieuwenhuis liet weten niets van die belofte te weten: 'De toezegging van die wethouder is ergens gesneuveld op weg naar het gemeentehuis en is ambtelijk niet doorgedrongen.' De bus blijft echter staan, want 'm verplaatsen zou de gemeente 1.000 euro kosten, aldus Nieuwenhuis.