Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2015

'Ik vind de wegen erg omslachtig'

Grote opkomst op informatieavond over Drechtbrug

JOEP DERKSEN

LEIMUIDEN – De kogel is door de kerk; de Drechtbrug wordt volledig vervangen. Het bedrijf Vobi & Maurik neemt deze werkzaamheden op zich. Deze weken worden de kabels en leidingen alvast aangepakt, maar vanaf begin volgend jaar gaan de sloop- en bouwactiviteiten echt van start.

Eerst wordt de ene helft van de brug gesloopt, terwijl het verkeer van beide kanten over de andere helft geleid wordt. Nadat het eerste deel klaar is, volgt de tweede helft van de brug. Het verkeer kan dan weer over het nieuwe deel rijden. De Provincie hoopt, dat al het werk in oktober 2016 afgerond is.

Dinsdag 8 september bezochten veel omwonenden de informatiebijeenkomst in De Ontmoeting. In tegenstelling tot de vorige bijeenkomst verliep het nu wél rustig. Dat komt vooral omdat de Provincie inmiddels aan de bewoners van de Vriesekoop-Zuid heeft toegezegd, dat er pontons over de Drecht komen. Op die manier blijft Vriesekoop goed bereikbaar voor fietsers, wandelaars en auto's.

Maar wat wethouder Yvonne Peters betreft, blijven die pontons er niet 24 uur per dag liggen, zo liet ze weten. 'Ik maak me voor de watersportgebonden bedrijven zorgen over de stremming van de Drecht. Natuurlijk ben ik er ook voor de inwoners. Zij willen bereikbaar blijven, maar er zijn ontwikkelingen gaande.' Ze licht toe: 'We willen in gesprek met de Provincie en bespreken of de pontons open en dicht kunnen. Of dat ze er – tijdens het vaarseizoen – tijdelijk niet liggen.' Wat de wethouder betreft is het afsluiten van de Drecht maximaal voor zo'n twee weken bespreekbaar. 'Dat zullen we wellicht moeten slikken.'

De bezoekers van de informatieavond bekeken de tekeningen van de wegen, zoals ze er na afronding van alle werkzaamheden bij komen te liggen. Bertha en Donald Oosterveer zijn tevreden: 'We vinden het er best netjes uit zien. Wij wonen in Vriesekoop en zijn het eens met de oplossing. Het wordt veiliger en overzichtelijker.' Leen Overbeek is het hier niet mee eens. 'Ik vind de wegen erg omslachtig. Met al het vrachtverkeer ben ik 's morgens zo twintig minuten bezig om het dorp uit te komen.' Ben van Diemen beaamde hierop: 'De Provincie creëert met dit plan weer een fuik. Het viaduct had vierbaans moeten zijn. Iedere dag krijg je als verkeersdeelnemer te maken met trekkers en stoplichten die het verkeer ophouden.'