Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2015

Tankautospuit verdwijnt

HILLEGOM – De tweede tankautospuit verdwijnt bij de brandweer. Dit is een van de maatregelen die door de Regionale Brandweer genomen wordt om een bezuiniging van 1,8 miljoen euro op te vangen. Het was plaatsvervangend regionaal commandant Zuidijk die donderdag 3 september met dit nieuws kwam tijdens de commissievergadering.
De brandweervrijwilligers hebben het vorige jaar prima gepresteerd. In 88% van de 167 uitrukken, was er een wagen binnen negen minuten ter plaatse. ‘Dat is een goede prestatie’, aldus Zuidijk. De brandweermannen van Lisse deden het vorig jaar nét iets beter; zij waren in 90% van de gevallen binnen negen minuten op de plek waar ze moesten zijn.
Zuidijk maakte bekend, dat er pijnlijke maatregelen genomen moeten worden om het regionale brandweertekort van 1,8 miljoen aan te pakken. Hillegom moet de tweede tankautospuit inleveren en houdt daardoor nog maar één tankautospuit over. Wel krijgt deze post een nieuwe taak toebedeeld; de ‘Brandweer First Response’. Dat houdt in, dat brandweerlieden bij een noodsituatie al met reanimatie kunnen beginnen, als de ambulancedienst er nog niet is.
Steeds minder inwoners voelen zich geroepen om zich in te zetten voor het Hillegomse brandweerteam. En een aantal mensen heeft de pijp aan Maarten gegeven de afgelopen jaren. Over het verloop bij het korps stelt Zuidijk: 'ik betreur het dat het hier loopt zoals het loopt. Dit brandweerkorps is het enige waar het aantal brandweerlieden omlaag gaat.'