Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2015

Inwoners moeten zelf schoffelen

OEGSTGEEST – Op maar liefst eenderde van alle gemeentelijke gazons wordt voortaan het 'ecologisch beheer' toegepast. Dat betekent dat die grasvelden klaar liggen om door onkruid overwoekerd te worden. Ook het gemeentelijke beheer van de openbare ruimte wordt flink afgebouwd. Hierdoor komt er meer zwerfvuil, onkruid en blijven beschadigde wegen en wegmeubilair langer onaangeroerd.

Dat leidt ongetwijfeld tot extra klachten, zo verwacht het college van burgemeester en wethouders ook volgens een ambtelijk document. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel: 'Indien inwoners of bedrijven een hogere beeldkwaliteit nastreven, worden zij uitdrukkelijk uitgenodigd om hierin zelf een bijdrage te leveren, door middel van het zelf beheren van gedeelten van de openbare ruimte.' Met andere woorden; wanneer u het gemeentehuis belt met een klacht over stinkende stegen, doorgerotte bomen en rennende ratten, kunt u een tegenvraag verwachten. 'En wat gaat u doen om dat op te lossen?!' De gemeenteraad moet hier later deze maand nog een oordeel over geven.