Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 september 2015

Ruim baan voor arbeidsmigranten

LEIMUIDEN – Maximaal tien arbeidsmigranten mogen de komende drie jaren blijven wonen in de twee huizen aan de Bilderdam 28D en 28E. Dit besluit nam het college van burgemeester en wethouders vorige week. Omwonenden hadden hier bezwaar tegen gemaakt, maar deze bezwaren zijn ongegrond verklaard.

Wethouder Yvonne Peters (VVD) stelt: 'We legaliseren de actuele situatie. Er is al sprake van huisvesting van arbeidsmigranten aan de rand van Bilderdam, naast een voormalig tuinbouwbedrijf. De beperking die we erop leggen is dat er maximaal tien personen in de twee woningen komen en dan voor de duur van maximaal drie jaar.' In die tijd moet de huis- en grondeigenaar zorgen dat er drie nieuwe woningen komen op dit grondgebied.

Volgens de wethouder valt het nog wel mee met de geluidsoverlast. 'Er is regelmatig navraag gedaan bij politie over overlastmeldingen. Die zijn er niet of nauwelijks. En ook de boa's zijn een aantal keer langs gegaan om de situatie in de gaten te houden. De buren geven wel aan af en toe overlast te ervaren. De huiseigenaar is hiervoor aanspreekbaar gebleken.'