Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2015

'U jaagt de inwoners weg'

JOEP DERKSEN
LISSE - Het college praat nog helemaal niet met de de toekomstige gebruikers van de nieuw te bouwen sporthal Ter Specke. Alleen de voetbalclub FC Lisse zit met de gemeente om de tafel om al haar wensen naar voren te brengen. Commissielid Gerrit Meiland (CDA) stelde deze kwestie donderdag 3 september tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur aan de orde.
Meiland liet weten: 'FC lisse zou een kostendekkende huur gaan betalen voor de kantine. Maar voor de sporthal Ter Specke is het een totaal ander verhaal. Volgend jaar gaat de sporthal over in handen van de gemeente. Hoe gaat de exploitatie gebeuren bij de oude en nieuwe hal? Is daarover gecommuniceerd met de verenigingen die deze gaan gebruiken?' Het CDA had een vragenuurtje gehouden voor inwoners kort voor de vergadering en daar hoorden ze, dat hier nog helemaal geen duidelijkheid over is.
Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) bevestigde, dat er met de 'kleinere' sportverenigingen niet gesproken wordt. 'We hebben het even on hold gezet. We praten hierover met FC Lisse als grootgebruiker. Als we de gesprekken met FC Lisse hebben gehad, gaan we ook met andere verenigingen overleggen hoe we dat proces gaan invullen.' Meiland vond het maar niets: 'We hebben het over burgerparticipatie, maar als je die inwoners er niet bij betrekt, dan jaag je ze weg.'