Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2015

'Zet asielzoekers in leegstaande gemeentepanden'


OEGSTGEEST - Leegstaande panden die eigendom zijn van de gemeente zouden best gebruikt kunnen worden om Syrische vluchtelingen op te vangen. Dit idee opperde gemeenteraadslid Gerlof Kruidhof (PrO) richting het college van burgemeester en wethouders.

Na de oproep van staatssecretaris Dijkhoff van Asielzaken voor 'ruimhartigheid bij gemeenten ten aanzien van de opvang van vluchtelingen', vroeg Kruidhof of burgemeester Jan Waaier een 'stoer antwoord' heeft gegeven. 'Ziet de burgemeester wellicht mogelijkheden om de discussie over gemeentelijk vastgoed te koppelen met het verzoek van de staatssecretaris', zo dacht Kruidhof hardop. Enkele dagen later diende fractievoorzitter Boris Kocken (D66) hetzelfde idee in bij het college van burgemeester en wethouders. Zij hebben enkele weken de tijd om te reageren.