Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 september 2015

Verkeersdrempels op de Braassemdreef

ROELOFARENDSVEEN – Er komt geen extra oversteek bij rotonde Het Oog. Wel heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om verkeersmaatregelen te nemen bij de fietsoversteek Fransche Brug. Hiermee moet het door de jaren heen ontstane 'olifantenpaadje' weer verdwijnen.

Het bureau Goudappel Coffeng heeft bekeken hoeveel fietsers en voetgangers in deze omgeving de Braassemdreef willen oversteken. Bij de rotonde gaat het maar om één of twee wandelaars en niet bijster veel fietsers per uur; om dan 49.000 euro uit te geven aan een voetgangersoversteekplaats is voor het college wat teveel van het goede. Bovendien zou zo'n oversteekplaats maar tijdelijk zijn; door het toenemende verkeer in de komende jaren op de Braassemdreef wordt het uiteindelijk voor fietsers 'te gevaarlijk' om bij de rotonde over te steken. Wel wordt de fietspadoversteek aangepast, zo laat wethouder Harry van Schooten weten. 'Dat was een nadrukkelijke wens door de fietsersbond. Het olifantenpad leidde fietsers naar het Veenderveld. Dat was niet veilig genoeg.'

Bij de fietspadoversteek komen verkeersdrempels voor auto's van acht centimeter hoog. Hierdoor vliegen de auto's bij een snelheid van 50 kilometer per uur niet als Kitt van het televisieprogramma Night Rider omhoog, zo verzekert de wethouder. 'Dit worden geen drempels voor een 30 kilometer gebied, maar voor een 50 kilometer gebied.' Bij de fietspadoversteek wordt een paaltje verwijderd en er komen lampjes in het wegdek. Het autoverkeer blijft voorrang houden op de fietsers.