Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2015

'Hakenkruis' verwijderd

NOORDWIJK - Het is net geen hakenkruis, maar het lijkt er verdacht veel op. Tot nu toe was het niemand opgevallen, maar een steentjespatroon bij het gemeentehuis had veel weg van de 'swastika'; het symbool van nazi-Duitsland. Nadat het Leidsch Dagblad de gemeente hierop wees, heeft gemeentelijk woordvoerder Eelco Kranenburg onmiddellijk actie ondernomen.
Het gewraakte symbool werd donderdag 3 september direct verwijderd, zodat er niet langer een swastika in te zien is. Kranenburg: 'Het betreft een reparatievak dat al jaren oud is en waarin het ongewenste patroon bij toeval is ontstaan. Het was tot nu toe niemand opgevallen, maar bij attendering geeft het inderdaad een ongewenst beeld.'