Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 oktober 2015

Kritiek op Holland Rijnland

KAAG EN BRAASSEM – Het college van burgemeester en wethouders is helemaal niet blij met de nieuwe manier van werken van Holland Rijnland. De gemeente zou er zelf helemaal geen voordeel bij hebben. Dit liet burgemeester Marina van der Velde maandag 12 oktober weten naar aanleiding van een vraag van commissielid Nick van Egmond (D66).

Van der Velde stelde: 'De speerpunten van Holland Rijnland worden lang niet allemaal erkend in Kaag en Braassem. We voelen ons vervreemd van de inhoudelijke invulling van de agenda door Holland Rijnland en vragen ons af wat we voor onze 370.000 euro nou krijgen.' Binnenkort gaan ambtenaren van Holland Rijnland aan tafel zitten met ambtenaren van Kaag en Braassem en andere gemeenten en de burgemeester hoopt, dat hier wat positiefs uit komt: 'Samen met de gemeenten wordt bekeken hoe de speerpunten beter kunnen aansluiten bij de programma's van de gemeenten.'

Wethouder Henk Hoek voegde hier nog aan toe, dat het Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland niet luistert naar het Algemeen Bestuur van die organisatie. Dat Algemeen Bestuur, dat bestaat uit portefeuillehouders van de deelnemende gemeenten, had geadviseerd om de huisvesting van Holland Rijnland óf onder te brengen bij Servicepunt71 óf bij een combinatie van Servicepunt71 en de Omgevingsdienst West-Holland. Maar het Dagelijks Bestuur bleek lak te hebben aan dat advies en koos er voor om Holland Rijnland alleen onder te brengen bij de Omgevingsdienst.