Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 oktober 2015

'Meepraten aan de voorkant'

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente moet bij toekomstige projecten van de Provincie Zuid-Holland eisen, dat zowel het bestuur als de inwoners 'aan de voorkant' inspraak hebben op de plannen. Zo wordt voorkomen, dat de Provincie kan stellen, dat de plannen al gemaakt zijn en dat de gemeente zelf moet opdraaien voor de extra kosten, als er nog wijzigingen aangebracht moeten worden. Dit pleidooi hield gemeenteraadslid Marcel Doze (CDA) maandag 12 oktober.

Hij klaagde over de manier waarop de informatieavond over de N445 georganiseerd was. 'Het was weer veel zenden en vragen over de uitvoering van de werkzaamheden werden niet afdoende beantwoord. Voor suggesties zou het te laat zijn.' Wethouder Harry van Schooten bevestigde dit. Zo wordt de gemeentelijke wens om het nieuwe viaduct 4,60 meter hoog te laten zijn in plaats van 2,20 meter niet ingewilligd. De gemeente had graag een hogere en bredere variant willen hebben, zodat landbouwverkeer er onder door kon. Maar als de gemeente dat wil, dan moet Kaag en Braassem zelf maar de kosten van 2,8 miljoen euro betalen, zo is de reactie van de Provincie.

Doze baalde: 'Marcel Doze: 'Ik heb een déja vu over de problematiek rondom de Drechtbrug. De cruciale dingen zoals hoogte en breedte zijn niet meegenomen. Bij het ontwerp zijn al keuzes gemaakt en als we wijzigingen willen, moeten we zelf met de portemonnee trekken. Wij moeten eerder bij het besluitvormingsproces betrokken worden.' Raadslid Ruud Van der Star (PRO) was het hier mee eens. De beide partijen riepen Van Schooten op, om bij de Provincie te eisen dat er 'ook voor provinciale projecten inspraak aan de voorkant moet zijn'.