Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 oktober 2015

'Vluchtelingen komen graag terug'

KAAG EN BRAASSEM – De 120 vluchtelingen hebben dinsdagmiddag 27 oktober de sporthal van De Tweesprong verlaten. Vervolgens zijn ze in bussen vervoerd naar de gemeente Leidschendam-Voorburg, waar ze in een nieuwe sporthal weer zes dagen onderdak krijgen. Burgemeester Marina van der Velde liet weten, dat ze met pijn in hun hart afscheid nemen van Kaag en Braassem.

Tijdens het politiek forum van maandag 26 oktober stelde Van der Velde: 'Het is een teleurstelling voor deze mensen, dat ze weer naar een sporthal moeten. We vinden dit geen goede methodiek. Het is voor de mensen verschrikkelijk, relatief duur en het werkt niet echt.' Ze deelde pluimen uit naar de vrijwilligers en de ambtenaren die zich de afgelopen week hebben ingezet voor de vluchtelingen. 'We kijken met grote voldoening terug op hun uitmuntende inzet. Het is hier goed gegaan. De vluchtelingen zijn dankbaar. Ze moeten Kaag en Braassem verlaten, maar ze zeiden dat ze graag terug komen.'