Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 november 2015

Betonrot vloer Rijnlands Lyceum voor derde keer aangepakt

JOEP DERKSEN

OEGSTGEEST – Voor de derde keer moet de gemeente veel geld uitgeven voor het herstellen van de betonrot in de vloeren van het Rijnlands Lyceum. Dit keer gaat het om 68.600 euro, zo is de verwachting. Dat blijkt uit een voorstel van het college aan de gemeenteraad.

In 2004 werd bekend dat de vloeren in het Rijnlands Lyceum zijn aangetast door betonrot. Het jaar daarop is een deel van die vloeren hersteld. Maar in 2012 moest de gemeente opnieuw geld lappen. Het college stelde in dat jaar 101.269 euro beschikbaar om het betonrot in de vloeren te verhelpen. De zogeheten kwaaitaalvloeren hebben namelijk een constructiefout; door de aanwezigheid van calciumchloride wordt de wapening in de vloeren aangetast. En dat leidt tot afbrokkeling van het beton en aantasting van het draagvermogen van de vloeren.


In 2012 werd al gezegd, dat 'de vloerdelen die nog niet eerder (in 2005) werden aangepakt, alsnog gerepareerd moeten worden'. Maar nu moet dan toch weer een stuk vloer hersteld worden. Daarnaast vindt een inspectie plaats van de eerder uitgevoerde werkzaamheden. Overigens kan het bedrag van ruim 68.000 euro nog (veel) hoger uitvallen, want een ambtelijk rapport stelt: 'Tijdens de uitvoering kan blijken dat de voorgeschreven werkzaamheden niet toereikend zijn om het beoogde herstel te realiseren. Hierdoor moet de opdracht worden uitgebreid.' Het is nieuws waar de armlastige gemeente niet op zit te wachten.