Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 november 2015

Bezuinigingen niet gehaald

JOEP DERKSEN

Nieuwkoop > Het is verantwoordelijk wethouder Guus Elkhuizen niet gelukt om 89.000 euro te bezuinigen op de sporthallen. Vorig jaar besloot de gemeenteraad dat er 100.000 euro minder hier aan uitgegeven moet worden, maar de gemeente bereikte slechts een schamele 11.000 euro aan besparingen. Commissielid Van Dobben (VVD) riep de wethouder hierover ter verantwoording tijdens de vergadering van de Meningsvormende Raad Ruimtelijk Beheer.

'Kan de wethouder toch nog een bezuiniging behalen of extra inkomsten genereren op de sporthallen?' zo wilde Van Dobben weten. Hoewel Elkhuizen kon vertellen, dat voor volgend jaar al een bezuiniging van 25.000 euro is gerealiseerd door het afsluiten van 'betere contracten', moest hij erkennen dat de bezuinigingsdoelstellingen dit jaar niet gehaald worden. 'Het klopt dat we dit jaar 89.000 euro niet bezuinigen.' Eerder heeft Elkhuizen tot december van dit jaar de tijd gekregen om met voorstellen te komen voor een betere financiële dekking van de sporthallen. Of het nu gaat om een betere dekking of het verhogen van de tarieven om de sporthallen af te huren. Elkhuizen: 'Het is een moeizaam traject om te komen tot een betere bezetting. Je had kunnen verwachten dat beheerders zelf ook tot een betere bezetting kunnen komen. Als je kijkt naar bezuiniging op onderhoud; daar is inmiddels ook al de kaasschaaf doorheen gegaan. We gaan ook kijken naar de beheervergoedingen.' De wethouder zegde nogmaals toe om in december 'met zinnige informatie' hierover te komen.