Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 november 2015

Ghoybos moet parel van gemeente worden

JOEP DERKSEN

KAAG EN BRAASSEM – Het productiebos Ghoybos wordt een compleet nieuw bos, zonder dat het de gemeente ook maar één cent kost. Dankzij bijdrages van onder meer TenneT en de Provincie Zuid-Holland kan de gemeente over 1,5 miljoen euro beschikken om nieuwe bomen te planten en (wandel)paden aan te leggen. Dit maakte wethouder Yvonne Peters maandag 23 november bekend.


Alle partijen waren positief over de toekomstige wederopstanding van het Ghoybos. Zo liet commissielid Evert Henrotte (PRO) weten: 'We hopen dat mensen op termijn naar het Ghoybos gaan. De Kaag en de Braassem zijn mooie voorbeelden van parels. We hopen dat het Ghoybos ook tot een parel wordt getransformeerd.' De wethouder was het hier mee eens: 'We hebben de intentie om een nieuw bos te maken, met meer biodiversiteit en waar groen van waarde is. Ik kan niet zeggen dat hetzelfde aantal bomen terugkomt, maar de groene geluidswal naar de A4 willen we in stand houden.'