Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 december 2015

Geen collegelid in Algemeen Bestuur van Holland Rijnland

JOEP DERKSEN

HILLEGOM – Voortaan spreken twee gemeenteraadsleden mee in de vergaderingen van het algemeen bestuur van Holland Rijnland. En niet één gemeenteraadslid en één collegelid, zoals het college van burgemeester en wethouders dat liever had gehad. Gemeenteraadslid Van Rijn (BBH) voorkwam vorige maand nog dat een amendement van CDA, GroenLinks en D66 werd afgewezen. Hij deed dit, door tijdens de stemming de raadszaal te verlaten en de stemmen staakten met acht raadsleden voor en acht raadsleden tegen.

Donderdag 10 december werd er opnieuw gestemd en Van Rijn liet weten, dat hij besloten had om het amendement niet te steunen. Maar in de tussentijd hadden de leden van de VVD-fractie ook nog eens goed nagedacht over het voorstel van CDA, GroenLinks en D66 en fractievoorzitter Ringelberg liet weten, dat er bij haar partij sprake was van 'voortschrijdend inzicht. Als fractie willen we het amendement steunen. Dat is een andere opstelling dan we hadden.' Dus met steun van de VVD werd het amendement dan toch nog aangenomen.


Hierna werd gestemd over de vraag welke raadsleden dan zitting mochten gaan nemen in het algemeen bestuur van Holland Rijnland. Drie personen hadden zich aangemeld. De raadsleden Van Rijn en Van Trigt (CDA) werden uiteindelijk gekozen, beide met maar één stem tegen. Maar raadslid Jansen (Bloeiend Hillegom), die zich ook kandidaat gesteld had, haalde het niet. Hij kreeg maar liefst 14 stemmen tegen.