Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2015

Ook minima krijgen lastenverzwaring

JOEP DERKSEN

LISSE – Een pleidooi van fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) om de minima geen extra precarioheffing op te leggen haalde het niet. Donderdag 17 december tijdens de gemeenteraadsvergadering steunde alleen de VVD dit voorstel. Alle overige politieke partijen; de collegepartijen Nieuw Lisse, D66 en SGP/ChristenUnie vonden dat iedereen moet meelappen. Opmerkelijk genoeg deelde PvdA/GroenLinks deze mening.


Van der Zwet hekelde het feit, dat de extra precariokosten van 53,20 euro op het watergebruik worden afgewenteld op de gebruikers. Liever had hij gezien, dat de raad kiest voor een verhoging van de onroerende zaakbelasting met 13%. Hiermee zou de gemeente hetzelfde bedrag aan extra belastingen binnen kunnen halen. Hij pleitte ervoor dat inwoners met een minimum inkomen gecompenseerd kunnen worden. De fractievoorzitter kreeg echter alleen maar steun van de VVD. Raadslid Valentina Tsjebanova vond ook dat deze precarioverzwaring 'de grootste impact heeft voor de zwaksten'. Maar verder stemde geen enkele partij met dit voorstel in. Fractievoorzitter Guus Mesman (PvdA/GroenLinks) liet weten 'niet voor een compensatieregeling te zijn, zonder dat je alle consequenties kent.'