Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 december 2015

Wethouder Ivo ten Hagen kondigt afscheid aan

Hieronder de brief van ex-wethouder Ivo ten Hagen aan de gemeenteraad van Hillegom:

'Geachte leden van de raad,

In de nieuwsbrief van de Duinpolderweg staat een interview met mij. Daarin leg ik uit waarom de gemeente cen alternatief ingebracht heeft, namelijk om de zogenaamde spoorvariant te voorkomen. Aan het slot heb ik aangegeven dat er veel plannen zijn voor woningbouw, toerisme en economie en dat, als deze bewaarheid worden, een Duinpolderweg nodig is. Dat staat er te stellig.

In het interview is niet aangehaald dat zowel de gemeente als de stuurgroep nu inzetten om een gedegen onderzoek naar nut en noodzaak uit te voeren om op basis daarvan de discussie met de raad, regio en Provinciale Staten te hebben. Dit staat in het coalitieakkoord van Hillegom en ligt ook aan de basis van de tussenstap die ook voor de Statenleden van Zuid-Holland van groot belang is. Dit is het beleid dat door de stuurgroep Duinpolderweg wordt uitgevoerd en waarvoor ik me, namens de gemeente Hillegom, maximaal heb inzet.

Dit voorbehoud maakt deel uit van alle communicatie rondom het standpunt van de gemeente Hillegom en had zo ook in het interview opgenomen moeten worden. Ik betreur het dat deze toevoeging achterwege is gebleven waardoor mensen een verkeerd beeld hebben gekregen.

De consequentie is dat bij een meerderheid van de coalitie het vertrouwen ontbreekt om de Duinpolderweg door mij te laten behandelen. Mijn geloofwaardigheid, de Hillegomse geloofwaardigheid is volgens hen in het geding. Met dat gebrek aan vertrouwen is het voor mij niet mogelijk verder tewerken in Hillegom. Met een bedroefd hart bied ik u daarom mijn ontslag aan.
Het was een ecr en een genoegen om bijna drie jaar voor deze mooie gemeente te mogen werken. Dank voor de prettige samenwerking,'