Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 december 2015

Historisch boekje over centrum Hoogmade

HOOGMADE – Deze maand verschijnt een nieuw boekje: 'Van de Baan naar de Kom en het Plein', Auteur Frans Witteman heeft dit werk geschreven in samenwerking met de Historische Vereniging O.C. van Hemessen (Hoogmade en Woubrugge). Het boek gaat over het dorpscentrum van Hoogmade, waarbij de geschiedenis van de voormalige panden/locaties Kerkstraat 35 en 37 specifiek nader worden toegelicht.


Witteman laat weten: 'Vroeger werd daar, in het oude Regthuys, recht gesproken. Ook was het de plaats van café Hillebrand, café Witteman, Huize van der Ploeg, Hotel Rijnland, en de kruidenierswinkel van de generaties Witteman. Tien jaar geleden werd het appartementen- en winkelcomplex De Kom, met als onderdeel het Plein, er in gebruik genomen.' In het boek staan veel historische foto's, maar ook foto's die nog nooit verschenen zijn. 'Van de Baan naar de Kom en het Plein' kan voor 7,50 euro besteld worden bij de Historische Vereniging (071 501 8645) of bij Witteman zelf (06 5377 5400).