Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 80 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 januari 2016

Één tarief voor snippergrond

JOEP DERKSEN

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente gaat voortaan nog maar één tarief berekenen voor de verkoop van snippergrond. Hiermee worden discussies met inwoners voorkomen over de hoogte van het bedrag om een stukje groen van de gemeente over te nemen. Dit maakte wethouder Henk Hoek donderdag 14 januari bekend.

Tot nu toe was het zo, dat inwoners tussen 225 en 275 euro betaalden voor de aanschaf van kleine stukjes snippergrond (tot 100 m2). Voor stukken snippergrond tussen 100 m2 en 300 m2 lag het tarief tussen 175 en 225 euro. Voor zogeheten 'incourante stukken grond' hoefden inwoners echter slechts 50 euro per m2 neer te leggen. Dit had tot gevolg, dat vrijwel iedere inwoner van mening was, dat de door hem gewenste koop van snippergrond een 'incourant stuk grond' betrof.

Van deze discussie wil het gemeentebestuur af en daarom wordt nu één uniform tarief ingevoerd voor de aankoop van snippergrond. Voortaan moeten inwoners en bedrijven 225 euro per m2 betalen om snippergrond toe te voegen aan het eigen terrein.


Die 225 euro ligt boven de waarde van 'onbebouwbare grond', maar is minder dan het tarief dat geldt voor grond waarop gebouwd mag worden. Hoek: 'Over het algemeen gaat het over stukken langs de openbare weg, bij voortuinen en zijtuinen waarvan inwoners zeggen dat ze het fijn vinden om bij hun tuin te betrekken. In sommige gevallen kun je wel schuurtjes bouwen of een serre danwel uitbouw plaatsen. Maar over het algemeen is het voor de inwoners een welkome aanvulling op het bezit en voor gemeenschap een bezuiniging op het gemeentelijk onderhoud.'