Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2016

Nieuwe wethouder geïnstalleerd

JOEP DERKSEN

HILLEGOM – De komende twee jaar krijgt Jeroen Verheijen (VVD) de kans te bewijzen, dat hij als wethouder meer kan bereiken dan enkel op de winkel te passen. Verheijen werd donderdag 4 februari door de gemeenteraad benoemd als opvolger van Ivo ten Hagen, die eind december de brui gaf aan de lokale politiek.

Nadat vorige maand de oppositiepartijen er bij de VVD sterk op aandrongen, dat de nieuwe wethouder van Hillegomse huize moest zijn, bleek vorige week de komst van Verheijen geen probleem te zijn. Dat kwam ook door het betere lobbywerk van de VVD. Verheijen komt weliswaar uit Uithoorn en is daar ook acht jaar wethouder geweest. Maar er is met de overige politieke partijen afgesproken, dat Verheijen zich niet gaat bemoeien met het dossier Duinpolderweg. Dit dossier wordt voortaan behandeld door wethouder De Jong.

Vlak voor de benoeming van wethouder Verheijen liet fractievoorzitter Ringelberg (VVD) weten: 'Na het onverwachte vertrek van Ivo ten Hagen probeerden we een goede wethouder te vinden. We zijn daar in geslaagd. Alle fractievoorzitters en het college hebben met hem kennis kunnen maken. Het is belangrijk te kijken naar de toekomt. We hebben een kwalitatief goede wethouder, met veel kennis over ruimtelijke ordening en economie. We hebben het vertrouwen dat hij in het team van het college op een goede manier aan de slag kan gaan.'


Er klonk tijdens de raadsvergadering geen onvertogen woord over de nieuwe wethouder. Fractievoorzitter Heemskerk (Bloeiend Hillegom) zei: 'We zijn bijna net zo blij als de VVD dat ze op zo'n korte termijn iemand met kennis en ervaring hebben kunnen vinden. We vinden dat wonen en werken in Hillegom noodzakelijk is, maar (het hebben van, JD) een goed en ervaren persoon telt zwaarder.' Fractievoorzitter Van Egmond (GroenLinks) besloot: 'We zijn zeer verheugd met hoe de portefeuilleverdeling is geworden.' Hierna werd Verheijen met algemene stemmen benoemd tot wethouder. Burgemeester Van Erk verwelkomde het nieuwe lid van het college van burgemeester en wethouder: 'Ik hoop dat je een mooie tijd krijgt en dat we een goede samenwerking zullen hebben.'