Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 februari 2016

Vernieuwbouw Rembrandtschool mag doorgaan

JOEP DERKSEN

LISSE – De gemeenteraad stemde donderdag 28 januari in met een budget voor de vernieuwbouw van de Rembrandtschool. Tijdens de gemeenteraadsvergadering liet wethouder Adri de Roon (D66) weten, dat hij het verbeterplan van de overkoepelende organisatie PCPO had ingezien en dat hij vertrouwen had in de uitkomst er van.

Doordat er de laatste jaren teveel personeel is aangenomen op de scholen, raakte de PCPO zwaar in de rode cijfers. De schulden zijn inmiddels opgelopen tot bijna een miljoen euro, wat er voor zorgt dat de PCPO bijna failliet is. Een interim-bestuurder is aangesteld en er is een plan opgesteld om de kosten drastisch te verminderen. Om dat te bereiken moeten docenten ontslagen worden en dat aantal kan oplopen tot liefst veertig personen.


Maar de vernieuwbouw van de Rembrandschool kan doorgaan, zo vinden de gemeenteraadsleden. 'We begrijpen de noodzaak (voor de vernieuwbouw van de Rembrandtschool, JD), zo liet fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) weten. Ook fractievoorzitter Roeland den Breejen (SGP/ChristenUnie) stelde: 'Het is goed dat het proces doorgaat en we zijn blij dat het in gang gezet kan worden.' Raadslid Maarten Magielse (D66) concludeerde: 'We zijn blij dat de wethouder de regie vast heeft. Het is goed dat er alleen geld naar de PCPO gaat op het moment dat dit financieel veilig zal zijn.'