Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 maart 2016

Raad akkoord met ambtenarenfusie

Als tussenstap naar een algehele gemeentelijke fusie

JOEP DERKSEN

LISSE – De uitkomst van de discussie over de fusie van de ambtenaren met Hillegom en Teylingen was geen verrassing. De gemeenteraadsleden gingen hiermee donderdag 3 maart akkoord. En daarmee krijgen deze drie gemeenten vanaf 1 januari 2017 één gezamenlijke ambtelijke organisatie.


Met uitzondering van de SGP/ChristenUnie en Nieuw Lisse hadden de politieke partijen liever een complete fusie van de Bollenstreekdorpen gezien, maar daar is de tijd nog niet rijp voor, zo werd gesteld. Toch konden de politici het niet nalaten een flinke steek onder water te geven richting de gemeenten Noordwijk, Noordwijkerhout en Katwijk. Fractievoorzitter Guus Mesman (PvdA/GroenLinks) vond dat deze gemeenten 'een kans gemist hebben' door niet aan deze ambtelijke fusie mee te doen. Zij zijn aan zet als ze nog willen aanhaken. Wij gaan op weg naar een onomkeerbaar proces, naar één Bollenstreekgemeente.' Volgens fractievoorzitter Wim Slootbeek (VVD) moet een succesvolle ambtelijke fusie koudwatervrees weghalen bij fusiesceptici: 'Gemeenschappen fuseren niet, alleen gemeenten.' Oud-wethouder voor Lisse en Noordwijk en nu wethouder in Teylingen, Bas Brekelmans, blijkt het hiermee eens te zijn. Nadat alledrie de gemeenteraden hadden ingestemd met de ambtenarenfusie, twitterde hij: 'Een belangrijke stip vooruit #regiosynergie' Hiermee verwees hij naar de bekende uitspraak: 'Een gemeentelijke fusie als stip op de horizon'.