Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 maart 2016

'Goede soort bepalend voor optimale kwaliteit'

TEUGE – 'Kwaliteitsviolen kweken is een kwestie van de goede soort kiezen.' Zo eenvoudig, maar tegelijkertijd ook zo moeilijk is het nu eenmaal, zo informeert Sjaak Polman van Maatschap Polman.

Ruim een kwart eeuw geleden begon Maatschap Polman met de perkplantenteelt. Een belangrijk onderdeel van hun omzet zijn de voor- en najaarsviolen. Polman put uit zijn ervaring wanneer hij vertelt: 'Voor het bereiken van de optimale kwaliteit moet je als eerste de goede soort kiezen. Wij kunnen bijvoorbeeld heel goed overweg met de Delta ® violen. Die presteren goed, zijn prima te telen en je heb heel weinig remstoffen nodig. Bovendien zijn ze weinig ziektegevoelig.'

Wat dat betreft passen de Delta ® violen uitstekend in de bedrijfsfilosofie van Maatschap Polman. Vanuit het principe van het maatschappelijk verantwoord ondernemen kiest het bedrijf voor perkgoedsoorten waar de minste bestrijdingsmiddelen en remstoffen voor nodig zijn. 'En waar het kan, gebruiken we ook biologische bestrijding!', informeert Polman tot slot.


Maatschap Polman, Rijksstraatweg 216, 7395 MG Teuge, T: 055 323 1616, F: 055 323 1747, E: info@kwekerijpolman.nl, W: www.kwekerijpolman.nl